Ya benimsin ya kara toprağın diyerek bıçaklamıştı! Cezası belli oldu

Ya benimsin ya kara toprağın diyerek bıçaklamıştı! Cezası belli oldu
Erzurum'da bir markette mesai arkadaşına platonik duygular besleyen ve karşılık alamayınca da bıçaklayan Murat Yıldırım 12 yıl hapis cezası yedi. Mahkeme sanığın sosyal ilişkilerini dikkate alarak indirim yapmadı.

Murat Y.'nin cezası belli oldu. Gerekçeli kararda, olayda kullanılan bıçağın 'öldürmeye elverişli bıçak' olduğu bilgisine yer verildi. Sanığa, kişiliği ve sosyal ilişkileri dikkate alındığında, mahkemece olumlu kanaat oluşmadığından takdir indirimi yapılmadığı belirtildi.

"YA BENİMSİN YA KARA TOPRAĞIN" DİYEREK BIÇAKLADI

Olay, 13 Ekim 2018'de Aziziye ilçesi Dadaşkent semtinde meydana geldi. Murat Yıldırım, iddiaya göre, çalıştığı marketteki mesai arkadaşı Canısı Toktay'a ilgi duydu. Cep telefonundan Toktay'a 'Sen ilk görüşte aşka inanır mısın? Ya benim olursun ya da kara toprağın' mesajlarını gönderen Yıldırım, markette de rahatsız edince işten çıkarıldı. Bir süre sonra markete bıçakla gelen Murat Yıldırım, manav reyonu önünde bekleyen Canısı Toktay'a saldırdı. "Ya benimsin, ya kara toprağın " diyerek Toktay'ı kolundan tutup, bıçaklayan Yıldırım, market çalışanları tarafından elindeki bıçak alınıp etkisiz hale getirildi. Canısı Toktay, çağrılan sağlık ekibince ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Adrese gelen polise teslim edilen Murat Yıldırım, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan saldırı anı, marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK İSTEDİ

Tutuklu sanık Murat Yıldırım'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınması kararlaştırıldı. Yıldırım'ın cezai ehliyetinin tam olmadığına dair rapor verilmesi halinde tahliye olacağından korkan Canısı Toktay, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunup, destek isteyerek, "Aynı iş yerinde çalıştığım, bana karşı saplantılı olan şahıs tarafından rahatsız edildim. Olaydan bir gün önce iş yerini silahla bastı. Olay günü tekrardan iş yerime gelip beni 3 yerimden bıçakladı. Şahsın serbest kalma ihtimali var. Sokakta korkarak yürümek istemiyorum. Adaletin benim için sağlanacağına inanıyorum. Ben adımı çok seviyorum, değiştirmek istemiyorum. Şehrimi çok seviyorum ve gitmek istemiyorum" dedi.

İNDİRİM YAPILMADI

Kararda, Canısı Toktay'a karşı eyleminden dolayı önce 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırılan sanığa verilen cezanın, eylemin teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı 12 yıl hapse indirildiği kaydedildi. Sanığa, kişiliği ve sosyal ilişkileri dikkate alındığında, mahkemece olumlu kanaat oluşmadığından takdir indirimi yapılmadığı bildirildi.