Enpara'dan vatandaşlara 'dolar' tehdidi!

Enpara'dan vatandaşlara 'dolar' tehdidi!
Enpara'nın vatandaşlara gönderdiği SMS çok sayıda tepki çekti. Bankadan gönderilen mesajda kullanılan kredilerle döviz almanın yasal olmadığı belirtildi.

Dolar kurunun son haftalardaki ani yükselişi sonrasında vatandaşların Türk lirası cinsinden varlıkları eridi. Bazı vatandaşlar kurdaki yükselişin durmayacağını düşünerek dövize yatırım yapmayı sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise vatandaşlara çağrı yaparak dövizlerin satılmasını ve Türk lirasına geçilmesini istemişti. Ancak 'faizle' ilgili yapılan açıklamalar doların yükseleceği beklentisini güçlendirirken vatandaşlar Erdoğan'ın bu çağrısına pek yanaşmadı.

Bugün çok sayıda vatandaşın telefonuna gelen bir SMS ise şaşkınlıkla karşılandı. Enpara'dan vatandaşlara gönderilen mesajda bankadan alınan kredilerle döviz alınamayacağı belirtildi. Böyle bir uygulamadan ilk defa haberdar olan vatandaşlar ise mesaja isyan etti.

Vatandaşların telefonuna gelen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Değerli müşterimiz, bankalarin sağladığı tüketici kredilerinin amacına uygun olarak kullanılması yasal bir zorunluluktur. İhtiyac kredisi veya ekpara kullanarak döviz/altın almak, kripto para borsalarına veya şans oyunu platformlarına para göndermek ilgili yasal merciiler tarafından amaç dışı kullanım olarak değerlendirilmektedir. Kredi ve ekpara kullanımlarınızda bu konuya dikkat etmenizi rica eder, iyi günler dileriz. b001"