Avusturya'da Covid-19 aşısı zorunlu hale geliyor: Aşı olmayanlar cezalandırılacak

Avusturya'da Covid-19 aşısı zorunlu hale geliyor: Aşı olmayanlar cezalandırılacak
Avusturya hükümeti, Covid-19 aşılarını zorunlu hale getirmeye yönelik planlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda zorunlu aşı uygulamasına geçerken, aşı olmayı erteleyen kişiler, her 3 ayda bir 3 bin 600 Euro para cezası ödemesine karar verildi.

Covid- 19 önlemlerini sıklaştıran  Avusturya hükümeti, Covid-19 aşılarını zorunlu kılmaya hazırlanıyor. Öte yandan hükümet, 14 yaş ve üzeri vatandaşların aşı olmayı erteledikleri her 3 ayda 3 bin 600 Euro para cezası ödemelerini içeren yeni düzenlemeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Katıldığı bir konferansta açıklamalarda bulunan Anayasa Bakanı Karoline Edtstadler, “Aşılanmamış insanları cezalandırmak istemiyoruz. Onları kazanmak ve aşı olmaları için ikna etmek istiyoruz” diye konuştu.

MECLİSTEN GEÇTİKTEN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

3 hafta önce rekor sayılara ulaşılan koronavirüs salgınında, 4. ulusal sokağa çıkma yasağını ilan eden Avusturya hükümeti,  Avrupa Birliği ülkeleri içinde aşıyı zorunlu hale getiren ilk ülke olunacağını da duyurmuştu. Aşı zorunluluğu kararının, meclis tarafından onaylanmasının ardından Şubat 2022 ve Ocak 2024 tarihleri arasında hayata geçmesi bekleniyor. İki muhalefet partisinin de desteklediği yeni düzenlemenin meclisten kolayca geçebileceği düşünülüyor.