Dolar kuru 14 lirayı test ediyor

Dolar kuru 14 lirayı test ediyor
Bir süredir 13 lira düzeyinde seyereden dolar kuru bugün yeniden artışa geçerek 14 lira sınırını zorladı. Dolar gün içinde 13,9450 seviyesini gördü.

Dolar kuru bugün 13,9450 seviyesine çıkarak tarihi zirveye yaklaştı. Piyasalar Merkez Bankası'ndan gün içerisinde yeni bir döviz hamlesi gelebileceğini düşünüyor.

Kur, ay başında 13,95 lira ile bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü ve TCMB, sağlıksız fiyat hareketi nedeniyle iki kez döviz satışıyla müdahale etti. Merkezin müdahale tutarı resmi olarak paylaşılmadı, ancak rakamın düşük olduğu düşünülürken müdahalenin kurdaki etkisi de kısıtlı oldu.

Haftaya 13,70 seviyesi civarında başlayan dolar kuru, salı günü yüzde 2 düşüşle 13,50 altına geldi, ancak haftanın ilerleyen günlerinde kur tekrar artışa geçti. Bugün ise 13,9450 ile rekor sonrası en yüksek seviye görüldü.

Global piyasalarda gözler bugün ABD'den gelecek enflasyon oranına çevrilmişken yüzde 6,8'e yükselmesi beklenen oranın Fed'i hızlandıracağı tahmin ediliyor. Veri öncesinde DXY alıcılı, euro ve altın satıcılı işlem görürken gelişen ülke paralarının hepsi dolar karşısında düşüş yaşıyor.