Hastanın kafasında tıbbi malzeme unutan doktora 6 yıl hapis istemi

Hastanın kafasında tıbbi malzeme unutan doktora 6 yıl hapis istemi
Gaziantep’te beyin ameliyatı sırasında hastanın kafasının içinde 'diren borusunu' unutarak hastanın ölümüne neden sebep olan doktor hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Gaziantep’te 3 yıl önce beyin kanaması geçiren ve özel bir hastanede ameliyata alınan 67 yaşındaki İsmail Fıstıkçı'nın kafasında, ameliyat esmasında kan tahliyesi için takılan  diren borusu unutuldu. 2 gün sonra taburcu olan Fıstıkçı, fenalaşarak başka bir hastanede yoğun bakıma alındı. Kaldığı hastanede bir hafta yaşam mücadelesi veren adam hayatını kaybetti. 

DOKTORA 6 YIL HAPİS İSTEMİ

Fıstıkçı'nın ölümüne ilişkin soruşturma başlatan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, ameliyatı yapan doktor Lokman B. hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

“DRENİN ORADA BIRAKILMASI TIBBİ HATA”

Adli Tıp Kurumu 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun Fıstıkçı'nın ölümüne ilişkin hazırladığı raporda,  ameliyatın takip notlarında dren takibinin kayıtlı olmadığı ifade edildi. Drenin ucunun hastanın kafasında bırakılmasının tıbbi hata olduğu belirtilen raporda, " ameliyatı yapan doktor Lokman B.'nin uygulamalarının tıp kurallarına uygun olmadığı mütalaa olunur” ifadeleri kullanıldı.

DOKTOR  ATK RAPORUNA İTİRAZ ETTİ

Yargılanmasına başlanan sanık doktor Lokman B., ATK'nin hazırladığı rapora itiraz etti. Beraatımı talep eden doktor,  “Hastaya konulan menenjit tanısı yanlıştır. Hastanın ölümü sirozdan kaynaklıdır." şeklinde konuştu.