Moody's'ten Türkiye için enflasyon tahmini! Daha kötü olacak

Moody's'ten Türkiye için enflasyon tahmini! Daha kötü olacak
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, gelecek aylarda Türkiye'deki enflasyonun yüzde 25'e çıkabileceği tahmininde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de tüketici enflasyonunun önümüzdeki aylarda yüzde 25’i aşabileceğini kaydederken, Aralık ayında muhtemek bir yeni faiz indiriminin enflasyon tahmininin üstünde yukarı yönlü baskı yarattığını belirtti.

Moody’s müşterilerine gönderdiği 8 Aralık tarihli notta, “Kasım’da yüzde 21.3 olan tüketici fiyatları enflasyonunun önümüzdeki aylarda yüzde 25 seviyelerine, hatta üstüne çıkmasını bekliyoruz” dedi. Kurum, 2022 sonundu ise enflasyonun yüzde 17-18 düzeyinde olacağı tahminini yaptı.

Moody’s öte yandan, TL’deki değer kaybının dolarizasyonu yükselttiğini; fakat şimdiye dek “mevduatların çekilmesine yönelik bir işaret olmayan bankacılık sistemine güvenin güçlü kalmayı sürdürdüğünü” kaydetti.

Moody’s bu sene için yüzde 11 olarak tahmin ettiği reel GSYH büyüme oranının 2022’de yüzde 4’e düşmesini beklediğini söylerken; kalıcı yüksek enflasyonun ekonomik büyümeye zarar verebileceğini belirtti.

TCMB’nin bir sonraki para politikası toplantısı 16 Aralık’ta gerçekleştirilecek.