'İkinci eş alın' çağrısı yapan başhekim yardımcısı görevine iade edildi

'İkinci eş alın' çağrısı yapan başhekim yardımcısı görevine iade edildi
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı yaparken sosyal medyada "Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir" dediği için görevden alınan Dr. Ali Edizer, görevine yeniden iade edildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı vazifesini yaparken sosyal medya sayfalarından medeni kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşımları sebebiyle Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilen Dr. Ali Edizer, eski görevine tekrar döndü.

Edizer, kararın iptal edilmesi amacıyla idari mahkemeye dava açmıştı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını açıkladı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün aktardığına göre Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Doktorun tekrar eski hastanesinde görev yapmasına karar verildi.

Kararın ardından Edizer, sosyal medya sayfasından bir mesaj paylaşarak, "Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ali Edizer, GATA'da başhekim yardımcısı olarak çalıştığı sırada, sosyal medya sayfasından erkeklere, "İkinci eşi de alın" çağrısı yapmış ve "Sorsan, 'kadına özgürlük ve uygarlık' kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir" gibi mesajlar yayınlamıştı. Bu paylaşımlarının ardından 5 Ekim 2020'de görevden alınan Edizer'in, 9 Mart 2021'de Ankara Güdül Devlet Hastanesi'nde tekrar göreve başladığı ortaya çıkmıştı.