Davutoğlu'ndan şoke eden çıkış! Demirtaş'ın suçu ne ki, serbest bırakılsın!

Davutoğlu'ndan şoke eden çıkış! Demirtaş'ın suçu ne ki, serbest bırakılsın!
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasını yanlış bulduğunu dile getirdi. Açıklaması şaşkınlık yaratırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne tepki vereceği merak konusu oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakına göz kırpan açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu hakkında düşüncelerini de aktardı.

“DEMİRTAŞ’IN TUTUKLU OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Davutoğlu, Demirtaş’ın uzun zamandır tutuklu kalmasını doğru bulmadığını aktardı. Alınan kararların yanlış olduğunu defalarca dile getiren Davutoğlu, “Selahattin Demirtaş, ben Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tutuklandı, 2016 Kasım ayıydı zannediyorum. Bu kadar uzun süre hüküm giymeden tutuklu olmasını da doğru görmem.” ifadelerini kullandı.

“TUTUKLU YARGILAMAYA KARŞIYIM”

Konuyla alakalı açıklamalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi: “Ben tutuklu yargılamaya karşıyım, istisnai durumlar hariç, karartma, delilleri yok etme gibi. O da istisna. Ama son dönemde tutuklu yargılama neredeyse normal hale geldi. Bu olmaz. Hiçbirimiz hukuk karşısında layüsel, yani hesap vermez konumda değiliz. Ben de değilim. Kimse de değil. Hepimiz hukuk önünde hesap veririz, yanlış yapılan işlerle ilgili de hakkımızda hukuki süreç işler. Ama kamu vicdanı, hukuki süreçler işlerken hüküm giymeden uzun süre tutukluğa cevaz vermez. Kabul etmez. Ben de o perspektifle bakıyorum. Ve hepimiz hukukun muhatabıyız ama bu hukuk kuralları herkes için eşit şekilde işletilmeli.”