Milyonlarca çalışan merakla bekliyor! Asgari ücret 4 bin TL olacak mı?

Milyonlarca çalışan merakla bekliyor! Asgari ücret 4 bin TL olacak mı?
Milyonlarca çalışanın maaşını etkileyecek olan asgari ücret görüşmelerinde yarın 3. toplantı yapılacak. 2022 asgari ücret zammı için beklentiler yüzde 30'un üstünde ve yüzde 45'in altında yoğunlaştı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "asgari ücret zammının dar gelirlinin hayat şartlarını iyileştirip onları rahatlatacak" bir oranda olacağı mesajını vermişti. Bugün bazı basın yayın organlarında ise asgari ücretin 4 bin lira olacağına ilişkin kulis haberleri yer aldı.

Yarın Türkiye İstatistik Kurumunda (TİSK) yapılacak üçüncü toplantıda, TİSK asgari ücret hesaplamasını sunacak. Öte yandan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret konusunda toplumun beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak memura olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılmasını istemişti. İşte asgari ücrette son yaşanan gelişmeler...

MİLYONLARCA KİŞİ YARIN YAPILACAK TOPLANTIYA ODAKLANDI


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Bu rakamların altında bir şeye 'evet' dememiz mümkün değil. İnşallah umduğumuz gibi olur. Hep beraber zevkle imzalarız. 7 milyona yakın insan bununla geçinmeye çalışıyor. Aileleriyle birlikte 30 milyonun üzerine kişi. Yani ülkenin üçte birinden daha fazla" değerlendirmesini yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "4 BİN TL'NİN ALTI OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan son AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddesi asgari ücret ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak düzenlemeler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda, “asgari ücretin 4 bin TL’nin altına düşürülmemesini istediği” belirtilirken, toplantıda dikkat çeken bir başka ayrıntı yer aldı.

ASGARİ ÜCRETE VERGİ AYARI

Hükümet asgari ücretteki artışla ortaya çıkan maliyetin yükünü hafifletmek için işletmelere vergi ve prim desteği vermeyi planlıyor. Vergi ve 5 puan işçi primi indiriminde de asgari ücret yüzde 31 artması durumunda 4 bin 194 lira, yüzde 34 artması halinde 4 bin 284 lira, yüzde 37 artış halinde 4 bin 373 lira olacak. Yapılacak asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı yapılan zam oranında artacak. Asgari Geçim İndirimi, iş göremezlik ödeneği, yaşlılık aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı zamlanacak.