Erdoğan üstüne basa basa söyledi! Kuru da Enflasyonu da aşağı çekeceğiz

Erdoğan üstüne basa basa söyledi! Kuru da Enflasyonu da aşağı çekeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuru da enflasyonu da aşağı çekeceklerini vurgulayarak, "Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, yüksek faize inanmadıklarını, düşük faiz politikaları ile kuru da enflasyonu da aşağı çekeceklerini dile getirdi.

“KURU DA ENFLASYONU DA AŞAĞI ÇEKECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde: “Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz. Dolayısıyla da bu işi bir defa bu güzergahta, bu düzlemde devam ettireceğiz.

“AMACIMIZ ÜRETİMİ VE İHRACATI ARTIRMAK”

Bizim derdimiz düşük faizle yatırımı teşvik etmek suretiyle istihdamı artırmak; istihdamı artırmak suretiyle üretimi ve ihracatı artırmak… Bunu sağladığımız zaman bu bize büyümeyi getirecek.

Biz de zaten şu anda o oranı yakalayacağımızı ifade ediyoruz. Şu anda üçüncü çeyrekte malum yüzde 7,4’ü hamdolsun yakaladık. Yıl sonunda da inşallah bunun fazlası olacak, azı olmayacak. Bu konuda da kendimizden eminiz.”