Turistik Doğu Ekspresi yeniden yola çıkıyor! Fiyatlar belli oldu

Turistik Doğu Ekspresi yeniden yola çıkıyor! Fiyatlar belli oldu
Çok sayıda vatandaşın hayalini kurduğu Turistik Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor. Doğu Ekspresi'nin yeni fiyatları da bugün belli oldu.

Ankara-Kars arasında sefer gerçekleştiren Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları belli oldu.

Seferlerine 15 Aralık Çarşamba günü yeniden başlayacak olan Doğu Ekspresi, haftada iki gün karşılıklı olarak Çarşamba ve Cuma günleri Ankara’dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars’tan yola koyulacak.

Biletler TCDD’nin e-bilet sayfasından satışa sunuldu.

Turistik Doğu Ekspresi’nde tek kişilik seyahat etmenin ücreti 1300 TL olarak açıklandı. İki kişi seyehat etmek istenirse de fiyat kişi başı 650 TL’ye düşüyor.

Turistik olmayan Doğu Ekspresi seferlerinde ise tek kişilik pulman bileti kişi başı 68 liradan satışta.

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk bilet fiyatları bir odada tek kişi kalınması halinde 400 TL, 1 odada iki kişi kalınması durumda ise kişi başı 250 TL olarak açıklanmıştı.

UZUN SÜRE MOLA VERİYOR

Doğu Ekspresi, Ankara-Kars istikametindeyken Erzincan'da 2 saat 20 dakika, İliç ve Erzurum'da ise 3 saat mola veriyor. Ekspres, Kars-Ankara istikametindeyken ise Divriği'de 2,5 Bostankaya'da 3,5 saat mola veriyor.

Güzargah üstündeki istasyonlarda duran Doğu Ekspres yolcuları, Erzincan’da; Karanlık Kanyon, Erzurum’da; Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese’yi, Kars’ta; Ani Arkeolojik Alanı, Sivas’ta; Divriği Ulu Camisi ve Gök Medrese’nin de içlerinde olduğu doğal ve kültürel yerleri de ziyaret edebiliyor.

Ankara’dan saat 15:55’te, Kars’tan ise 22:20’de yola çıkacak olan tren eski Ankara Garı’ndan kalkış yapacak.

Salgın sebebiyle seferlerine Mart 2020’nin ortasından sonra ara veren Doğu Ekspresi ile ilk seferinden bugüne dek 37 bin yolcunun seyahat ettiği bildirildi.

Öte taraftan, Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki bin 310 kilometrelik parkuru yaklaşık 32 saatte bitiriyor. Yalnızca yataklı ve yemekli vagonlardan meydana gelen tren, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola koyuluyor. Toplam 120 kişi kapasitesi olan treninin yataklı vagonlarında her kompartmanda sadece 2 kişi seyahat edebiliyor.

Seyahat yazarları Ankara-Kars Doğu Ekspres güzergahını dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak belirlemişti.