Hindistan'da helikopter kazası! Genelkurmay başkanı öldü

Hindistan'da helikopter kazası! Genelkurmay başkanı öldü
Hindistan'da içinde Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ın da olduğu helikopter düştü. Kazada Rawat ve eşi dahil 11 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre; bugün sabah saatlerinde Hindistan Ordusu’na ait bir Mi-17V5 Genel Maksat Helikopteri, Hindistan’ın Tamil Nadu Eyaleti’nde yer alan Coonoor bölgesinde düştü. Olayda, Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat ve eşinin de içlerinde olduğu 9 kişi yaşamını yitirdi. Olayda, yaralıların da olduğu bilgisi var.

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), olayla alakalı soruşturma açıldığını açıkladı.

KENDİ HELİKOPTERLERİNİ DÜŞÜRMÜŞLERDİ

Hindistan Hava Kuvvetleri, devamlı olarak kaza sonucu kaybedilen hava araçları ile gündeme geliyor. Hatta 2021 senesinde düşen ilk savaş uçağı dahi Ocak 2021’de düşen IAF MiG-21’i olmuştu. Hem hemen her ay bir tane savaş uçağı kaybı olan Hint Ordusu, geride bıraktığımız sene de kendi hava savunma füze sistemi ile kendi Mi-17 helikopterini düşürmüş ve olayda yaşamını yitiren askerler olmuştu.

Hindistan’da meydana gelen kazaların nedenleri arasında, koordinasyon eksikliği ve eğitimsiz personeller dikkat çekmekte. Buna ek olarak lojistik problemlerin de bu kazaları etkileyen başka bir faktör olduğu düşünülüyor.