Avusturya'da Türk aileden sağlıkçılara saldırı

Avusturya'da Türk aileden sağlıkçılara saldırı
Avusturya'da 67 yaşındaki yakınlarını kaybeden Türk aile, 11 kişilik grupla hastaneye saldırdı. Bir kişiyi yaralayan grup hastanenin altını üstüne getirdi.

Sağlık personeline şiddet Avusturya’ya da taşındı. 67 yaşındaki akrabalarının ölümünün ardından Kirchdorf an der Krems’deki hastaneye baskın yapan yaklaşık 11 kişilik aile dehşet saçtı, 19 yaşındaki bir sağlık personeli yaralandı. Öfkeli aile adeta hastanenin altını üstüne getirdi.

Yenivatan'ın haberine göre korkunç saldırı, nöbetçi yoğun bakım doktorunun 4 Aralık’ta aileye koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda olan 67 yaşındaki kadının durumunun kötüye gittiğini, ölmek üzere olduğunu ve aile üyelerinin halen ona veda edebileceğini söylemesiyle başladı. Hastaneye giden aile üyeleri, 67 yaşındaki hastalarını Türkiye’de tedavi ettirmek istediğini belirtti. Fakat görevli uzman doktor, hastanın sağlık durumu sebebiyle çıkış izni vermedi.

Kısa bir süre sonra akrabalarının öldüğünü duyan aile üyeleri 11 kişilik bir grupla hastaneye baskın yaptı. Akrabalarının ölümünde sorumlu tuttukları doktorlara ulaşmak amacıyla yoğun bakım ünitesine girmeye çalışan öfkeli aileyi görevliler durdurmak istedi.

ETRAFA DEHŞET SAÇTILAR

Resepsiyon bölgesinde saldırıya başlayan aile üyeleri, etrafı talan ederek görevlileri tehdit etti. Bir hastane personelini (19) yaralayan öfkeli grubun yoğun bakım ünitesine girişini önlemeyi başaran 53 yaşındaki görevli o anları “Üstüme atladılar, kapıyı zar zor kilitleyebildim” diyerek anlattı. 19 yaşındaki meslektaşı ve uzman doktoru korumaya çalışan görevli, "Bariyer bantlarını kırdılar. Neyse ki polis o sırada geldi“ dedi.

Olay yerine giden polis, durumu kontrol altına alarak, aile üyelerinin alana girmesini önledi.

Kirchdorf hastanesindeki olayın ardından Yukarı Avusturya Sağlık Kuruluşu anında bir açıklama paylaşarak olaya tepki gösterdi. Yukarı Avusturya Sağlık Kuruluşu’nun Genel Müdürü Karl Lehner, “Acil tedbir olarak, kliniklerde çalışanların korunmasını tesis etmek amacıyla bütün klinik noktalarında güvenlik görevlileri artık ülke çapında görevlendiriliyor. Ayrıca çalışanlara biber gazı gibi savunma araçları sağlanıyor” dedi.