Suriyeliler ücretsiz verilen kömürleri internet üzerinden satıyor

Suriyeliler ücretsiz verilen kömürleri internet üzerinden satıyor
Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin, kendilerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ücretsiz dağıtılan kömürleri Letgo ve Facebook gibi uygulamalar üzerinden satışa çıkardığı belirtildi. Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı konuyla ilgili, "İhtiyaç sahibi olmayan Suriyeli, aldığı kömürü ihtiyaç sahibi Türk'e satıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin, kendilerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile çeşitli yardım kuruluşları tarafından dağıtılan kömürleri Letgo ve Facebook gibi uygulamalar üzerinden satışa çıkardığı haberi gündem olmuştu. Bunun üzerine Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda, "Kışın gelmesiyle birlikte Suriyeliler yeni, ihtiyacı olmamasına rağmen aldığı kömür yardımlarını Letgo ve Facebook üzerinden satmaya başladı.  AKP politikası: İhtiyaç sahibi Türk Milleti'nin vergisi ile ihtiyaç sahibi olmayan Suriyeli'ye kömür yardımı yapıyor. İhtiyaç sahibi olmayan Suriyeli, aldığı kömürü ihtiyaç sahibi Türk'e satıyor" ifadesi kullanıldı.

VATANDAŞA VERİLMEYEN SURİYELİYE VERİLİYOR

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Polat da, "Bizim vatandaşımızdan esirgenen yardımlar, Suriyelilere verilirse bu olur." diye konuştu.