Günlerdir kayıp olan Kübra Ekin'in cinayet şüphelisi olduğu ortaya çıktı

Günlerdir kayıp olan Kübra Ekin'in cinayet şüphelisi olduğu ortaya çıktı
Diyarbakır'da 13 Kasım'dan beri kayıp olan Kübra Ekin'in, 5 Kasım günü köylüler tarafından arazide cesedi bulunan Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinde şüpheli olarak arandığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da kendisinden 26 gündür haber alınamayan 22 yaşındaki Kübra Ekin'in, Bismil'e 17 kilometre uzaklıktaki Tatlıçayır köyü mevkisinde öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulunan 26 yaşındaki  Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinde şüpheli olarak arandığı ortaya çıktı. Mehmet Berat Kağanarslan'ın öldürülüp, cesedinin yakıldığı belirlendi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tespit edildi ve adreslere düzenlenen operasyonla da 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 7'si tutuklanırken 4'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Şüphelilerden biri öldürülmüş

Yürütülen soruşturmada  26 yaşındaki  Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinde şüpheli olan S.Ç.'nin 15 Kasım'da silahla vurularak cinayete kurban gittiği tespit edildi. Öte yandan 1 şüphelinin yurt dışına çıktığı, diğer şüphelinin ise mayıs ayında Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi'nde marketten ekmek alıp dönerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığı beyanıyla basında gündem olan Kübra Ekin olduğu belirlendi.

Kübra Ekin'e ne oldu?

13 Kasım günü Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde birlikte yaşadığı annesi Rahime Özdemir'e 'alışverişe gidiyorum' diyerek evden ayrılan 22 yaşındaki Kübra Ekin'den 26 gündür haber alınamıyor. Sosyal medyaya da yansıyan Ekin'in kaybolduğu haberleri sonrası, genç kızın bulunması için özel ekip kurulmuştu. Genç kızın bulunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kurulan özel ekiplerin  çalışması halen devam ediyor. (DHA)