Türkiye’deki Suriyeli nüfusunda artış sürüyor: 'İşlemler çoğunlukla Suriyeliler adına'

Türkiye’deki Suriyeli nüfusunda artış sürüyor: 'İşlemler çoğunlukla Suriyeliler adına'
İstanbul ve Hatay nüfus müdürlüklerinden gelen görüntüler, Türkiye'de son zamanlarda artan, Suriyeliler başta olmak üzere mültecilere yönelen tepkiyi tekrardan gündeme getirdi. Son olarak Hatay ve İstanbul’dan gelen görüntülerde işlemlerin çoğunlukla Suriyeliler adına olduğu görüldü.

Türkiye’de artan Suriyeli nüfusu son zamanlarda sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Vatandaşların yaşadığı uyum sorunu her geçen gün daha fazla dile getiriliyor. Son olarak  İstanbul ve Hatay nüfus müdürlüklerinden gelen görüntüler, Türkiye'de son zamanlarda artan, Suriyeliler başta olmak üzere mültecilere yönelen tepkiyi tekrardan gündeme getirdi. Son olarak Hatay ve İstanbul’dan gelen görüntülerde işlemlerin çoğunlukla Suriyeliler adına olduğu görüldü.

Suriyeli göçünün 500 bine yakını Hatay’da Reyhanlı'da yer alıyor. Alınan göçten sonra  Reyhanlı'nın nüfusu  resmi kayıtlara göre 80 bin oldu. Reyhanlı ilçesi nüfus müdürlüğünden gelen görüntüde yer alan sıra tablosunda son 9 işlemin Suriyelilere ait olduğu görünürken bunun 5’inin ise “Yeni Doğum” olması dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul Küçükçekmece nüfus müdürlüğünden gelen görüntüde sıradaki son 8 işlemin 6’sı Suriyeli olarak görünürken, bunlardan 1’i doğum diğerleri ise adres kayıt olduğu bildirildi.

SURİYELİ AİLELERİN ÇOCUK SAYISI 7-8'E ÇIKABİLİYOR

2021 yılında açıklanan verilere göre, “Geçici Koruma Statüsü”ndeki" Suriyeli nüfusun doğurganlık verileri Evli kadın başına ortalama çocuk sayısı 5.3. olarak açıklandı.