İyi Parti'den Kılıçdaroğlu'na şok 'Aday olma kaybederiz'

İyi Parti'den Kılıçdaroğlu'na şok 'Aday olma kaybederiz'
Türkiye'de 2023'te yapılacak seçimler için siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı açıklanırken, Millet İttifakı'nda ise belirsizlik devam ediyor. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşadığı kararsızlıkla gündem olan Millet İttifakı'nda aday gösterileceği konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu için İyi Parti'den açıklama geldi.

 2023’te yapılacak seçimler öncesinde Millet İttifakı’nda belirsizlik sürerken adaylık için adı en çok öne çıkan isim Kemal Kılıçdaroğlu. Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın,  CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirerek, “Kazanamayacak bir adayı kabul etmiyoruz” ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmadı.

“TEMEL İLKEMİZE KABUL SAĞLAYARAK BU YOLA ÇIKMALILAR”


Aydın, kazanması riskli görünün bir adayı kabul etmediklerini belirterek, “Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı, adaylık düşünenler idealist davranmalı. Kimler aday olmayı düşünüyorsa bu şartları göze alarak temel ilkemize kabul sağlayarak bu yola çıkmalılar. Kazanma riski görünen anket ilmiyle belirlenen bir adayı, iyi parti olarak kabul etmiyoruz” dedi.

“KAZANMAMA İHTİMALLİ BİRİNİ…”


Sözlerine devam eden Aydın, “Millet İttifakı’nın varlığı seçimi ilk turda kazanabilecek genişlikte, o bakımdan en uygun adayın istişarelerle belirlenerek ortaya konulması Türkiye’ye yapılabilecek en iyi iyilik. Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmayacağını söyleyeceğiz, sonuç odaklı düşüneceğiz” ifadelerine yer verdi.