Bulgarlar'dan dikkat çeken Facebook grubu: Edirne pazarı

Bulgarlar'dan dikkat çeken Facebook grubu: Edirne pazarı
Türk lirasının tarihi değer kaybı sonrasında Edirne'ye akın eden Bulgarlar, buradaki 'ucuzluğu' kurdukları bir Facebook grubu ile paylaştı. 'Edirne pazarı' isimli grup Türkiye'de de gündem oldu.

Türk Lirası'nın son haftalarda rekor seviyede değer kaybetmesi Türk vatandaşlarının alım gücünü büyük oranda düşürürken, Edirne'ye komşu olan Bulgarları ise sevindirdi.

Daha önce de Edirne'den alışveriş yapan Bulgaristan vatandaşları, artık Türkiye'yi bir 'ucuzluk pazarı' olarak görmeye başladı. Bunun son örneği ise Facebook'ta kurulan bir grup oldu.

100 EUROYA ALDIKLARINI PAYLAŞTI

Sosyal medyada konuşulmaya başlayan grupta Bulgarlar kendi aralarında Edirne'deki 'ucuzluğu' paylaşıyorlar. Grubu kuranlardan birisi 100 euroya aldığı ürünlerin fotoğrafını 'Edirne pazarı' isimli grupta paylaştı. Paylaşılan görseldeki ürünleri bir Türk vatandaşının alması ise yaklaşık 1500 lira tutacak. Asgari ücretin 2825 lira olduğu Türkiye'de bir vatandaşın bu kadar alışveriş yapabilmesi ise zor görünüyor.

Edirne'ye gelen Bulgarla yapılan daha önceki röportajlarda da bir Bulgar, "Bizim paramız değerli, sizin paranızın ise artık bir değeri yok" ifadelerini kullanmıştı.