Yeni doğmuş bebeği kafasına vurarak öldürdüler

Yeni doğmuş bebeği kafasına vurarak öldürdüler
Eskişehir'de çöp ayrıştırma tesisinde cansız bedeni bulunan yeni doğmuş bebeğin kafasına vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Eskişehir-Seyitgazi yolunda yer alan şehir çöplüğünün atık ayrıştırma tesisi personelleri tarafından 12 Kasım 2021 tarihinde çıplak biçimde bebek cesedi bulundu. İhbar ardından gelen jandarma güçleri yaptıkları çalışma ardından kız bebeğin cesedini, otopsisinin yapılması için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna sevk edildi.

Burada göbek bağı üstünde bulunan bebek, DNA tespit ve ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Adli Tıp Kurumunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde kız bebeğin cesedi yasal süresinin dolmasının sonrasında jandarma ekipleri tarafından ESOGÜ Hastane morgundan alınarak, Asri Mezarlığına getirildi. Burada jandarma birimleri ile belediye ekipleri kimsesiz bebeği defnetti.

DOĞUMDAN SONRA YAŞAMIŞ

Otopsisi gerçekleştirilen bebeğin, doğumdan sonra yaşadığı belirlendi. Göbek bağı kesilmesinin sonrasında başına aldığı sert darbe neticesinde kafa travmasına bağlı yaşamını yitirdiği ise otopsi sonucunda tespit edildi. Bebeğin ölüm tarihi ise bulunmasından 2 gün önce, yani 10 Kasım 2021 olduğu belirlendi. Buna bağlı olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kasten Öldürme ve Cinayet’ suçlarından soruşturma açıldı.

DNA örneğinin alınmasının sonrasında ekipler sonuçları bekliyor. Jandarma ve polis güçleri şehir merkezinde olan konteynerler ile bebeğin getirildiği düşünülen çöp arabasının olduğu bölgelere yoğunlaştı.

Olayın cinayet olduğunun meydana çıkmasının sonrasında DNA sonucu anne ve babanın belirlenmesini sağlayacak. Binlerce kameranın incelemesi sürerken, bebeği çöp konteynerine atan kişinin eşkalini bulma çalışmaları devam ediyor. Öte taraftan bebek ile alakalı İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı raporun gelmesi beklendiği öğrenildi.