Eski AK Partili vekilden Almanya hesabı! Enflasyonun da enflasyonunu hesapladı

Eski AK Partili vekilden Almanya hesabı! Enflasyonun da enflasyonunu hesapladı
Eski AK Parti milletvekili Resul Tosun, katıldığı bir canlı yayında Almanya'daki enflasyonu Türkiye ile kıyasladı. Enflasyonun da enflasyonu hesaplayan Doğan, "Almanya'da enflasyon yüzde 2'den 5'e çıkmış yani yüzde 150'lik enflasyon var" dedi. Doğan, 8 yıl önce yüzde 6 olan enflasyonun yüzde 21'e çıkmasıyla ilgili ise bir hesap yapmadı.

Eski AK Parti milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun, Türkiye'de olan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının normal olduğunu, bunun bütün dünyada yaşandığını iddia ederek Türkiye'deki enflasyonu Amerika ve Almanya'nın yaşadığı enflasyonla kıyasladı.

HaberTürk'te katıldığı programda ekonomik krizle alakalı konuşurken "Dünyanın yaşadığı kriz ve hayat pahalılığı Türkiye'ye mahsus değil" açıklamasını yapan Tosun "Almanya son 25 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor, enflasyon yüzde 2'den 5'e çıkmış yani yüzde 150'lik enflasyon var. Amerika'da bu daha fazla. Kaldı ki Amerika ve Almanya'nın karşılaştığı sadece pandemi sorunu var. Oysa bizim ekonomimizi kökten sarsacak badireler atlattık" ifadelerini kullandı.

Ekonomi yönetimi ile alakalı eleştirileri haksız gördüğünü ve ekonomik krizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile alakalı olmadığını öne süren Tosun, "Eğer böyle bir sistem, Başkan Erdoğan gibi karizmatik bir lider olmasaydı ülkenin ayakta kalması bile mümkün değildi" dedi.