Acil serviste maske tartışması: "Doktor beyin sabrına hayran kaldım"

Acil serviste maske tartışması: "Doktor beyin sabrına hayran kaldım"
Sakarya Yenikent Hastanesi acil servisinde maske takmayan hasta ve doktor arasındaki tartışma sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının çoğu, "Doktor beyin sabrına hayran kaldım" ifadesini kullandı...

Sakarya Yenikent Hastanesi acil servisinde yaşanan maske tartışması sosyal medyada gündem oldu. Gözünün arkasına lens kaçtığını söyleyen bir kadının, doktorun tüm uyarılarına rağmen maske takmaması sonrasında tartışma çıktı. Kadının cep telefonuna kaydettiği video büyük tartışma yarattı. 

DOKTOR GENÇ KADIN HAKKINDA BEYAZ KOD VERDİ

Gözünün arkasına lens kaçtığı için hastanenin acil servisine başvuran kadın, maske takmadığı için doktor kibarca uyarıldı. Tüm uyarılara rağmen maskesin takmayan kadın, cumhuriyet savcısıyla görüştüğünü ve kendisine maske takmaması yönünde izin verildiğini iddia etti. Kadının maske takmayı reddetmesi ve tartışmayı devam ettirmesi üzerine genç doktor kadına beyaz kod verdi ve olaya güvenlik görevlileri ve polis müdahale etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞMURU

Tartışmanın görüntüleri sosyal medyada kısa sürede gündem yarattı. Kullaıcılar, "Doktor beyin sabrına hayran kaldım. Kadının çevresindeki herkese sabırlar diliyorum." diye konuştu. Bazı kullanıcılar ise "Videoyu çeken kişilerin ağır ceza mahkemesinde yargılanması, mümkünse cezai ehliyetlerinin alınması gerekir." dedi.