Kripto piyasasında deprem: Bitcoin’de düşüş sürecek mi?

Kripto piyasasında deprem: Bitcoin’de düşüş sürecek mi?
Dünyanın en değerli kripto parası Bitcoin, dün 45 doların altına gerilerken, bu sabah itibarıyla yeniden 49.600 doları aştı.

Dün Bitcoin'de yaşanan yüzde 20'lik değer kaybının ardından bugün itibariyle kısmen toparlanıp 49 bin  dolar seviyesinin üzerini gördü. 30 Eylül’den bu yana en düşük seviyesini Bitcoin’deki yüzde 20’lik değer aralığı, Ocak ayından bu yana görülen en büyük oynaklık seviyesi oldu.

Öte yandan  büyük ikinci kripto para olan ve 4 bin doların altını bir süreliğine gören Ethereum, son 24 saatte Bitcoin’e karşı kısmen güçlü kalmayı başardı. Piyasalardaki sert gerileme esnasında dün 4 bin doların altını bir süreliğine gören Ethereum, Bitcoin’e karşı daha güçlü kaldı.

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?  DÜŞÜŞ SÜRECEK Mİ?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed)'in 14-15 Aralık'ta yapacağı 'Fed toplantısı', varlık azaltımını hızlandırması ve uygulayacağı politika kripto piyasalarını etkileyen unsurlar arasında. Alınan bilgilere göre, Fed’in varlık alım programını sonlandırmayı hızlandırması ve faiz artırım takvimini öne çekmesi piyasayı daha da kötü etkileyebilir.