Kendisine benzeyen kişiyi öldürüp otomobilini sattı

Kendisine benzeyen kişiyi öldürüp otomobilini sattı
Antalya'da Suriyeli Mohammad Ghazı Jasem, fiziksel olarak benzediği Aykut Çakal'ı öldürüp otomobilini sattı.

Antalya'da, giyim mağazasında reyon yöneticisi olarak görev yapan Aykut Çakal'ın İstanbul'da ikamet eden ailesi, geçtiğimiz sene 23 Kasım gecesinden sonra kendisinden haber alamayınca durumu polise haber verdi.

Tüm aramalara karşın Aykut Çakal'ın izi bulunamazken aile, oğullarının kaybolmasının sonrasında 2008 model aracının Muratpaşa ilçesindeki bir galeriye satışının yapıldığını, satış işlemini yapan kişinin de arkadaşı Muhammet Karataş olduğunu iddia etti.

Karataş'ın, satış işlemleri esnasında da Aykut Çakal'a benzeyen Suriyeli Mohammad Ghazı Jasem'i, otomobilin sahibiymiş gibi yanında getirdiği öne sürüldü.

Çalışmalarını bu doğrultuda ilerleten polis, Aykut Çakal'a benzeyen Mohammad Ghazı Jasem'e ulaştı. Gözaltına alınan Jasem, Aykut Çakal'ı aracını satıp parasını almak için Muhammet Karataş ile boğarak öldürdüklerini, cansız bedenini de Varsak bölgesindeki ormanlık bölgeye gömdüklerini itiraf etti. Jasem'in söylediği alanda arama gerçekleştiren polis, Aykut Çakal'ın el ve ayakları bağlı cansız bedenini toprağa gömülü buldu. Şüphelilerin, Aykut Çakal'a ait aracı 83 bin liraya sattıkları belirlendi.

CANİ SANIK TUTUKLANDI

Mohammad Ghazı Jasem, emniyetteki işlemlerinin sonrasında sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme', 'yağma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı.

Karataş'ın, Aykut Çakal'ı öldürüp otomobilini satmayı teklif ettiği, Mohammad Ghazı Jasem'in de bu teklifi kabul ettiğine vurgu yapılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Mohammad Ghazı Jasem, maktul Aykut Çakal'a fiziksel olarak benzemektedir. İki şüpheli maktulü öldürmek için fikir birliğine varmıştır. Nitekim, 23 Kasım 2020 tarihinde saat 21.30 sularında maktulün evinde buluşmuşlardır. Önceden yaptıkları plan gereğince maktulü iple boğan Karataş ve Jasem, cesedi koli bandı ile bağladıktan sonra gece yarısı götürüp gömmüştür. Ertesi gün maktulün kimliğini alan ve kıyafetlerini giyen Mohammad Ghazı Jasem, Muhammet Karataş ile birlikte notere giderek Aykut Çakal'ın 34 CBD 909 plakalı otomobilini 83 bin TL'ye satmışlardır. Ayrıca, Mohammad Ghazı Jasem maktulün cep telefonunu da satmıştır. Mohammad Ghazı Jasem ile Muhammet Karataş eylemlerini planlayarak yapmıştır. Şüpheli Jasem'in bir suçun işlenmesini gizleyerek nitelikli öldürme ve nitelikli yağma suçunu işlediği anlaşılmıştır."