Mahkemeden şoke eden karar! Musa Orhan cezaevine girmeyecek

Mahkemeden şoke eden karar! Musa Orhan cezaevine girmeyecek
Batman'da İper Er'e cinsel saldırıda bulunarak intihar etmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme Orhan'ın tutuklanması talebini ise reddetti.

Batman'da İpek Er’i ‘nitelikli cinsel saldırıya maruz bırakarak intihara sürüklemek’ suçlaması ile tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a 10 sene hapis cezası verildi. Orhan'ın tutuklama istemi ise mahkeme tarafından reddedildi.

18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunmasının ardından intihara sürükleyerek ölmesine sebep olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında, “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan açılan davanın 5’inci duruşması, bugün Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuksuz sanık Orhan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık avukatı ile maktul İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda yer aldı. Savcının önceki duruşmadaki mütalaasına yinelediği duruşmada, avukatların mütalaaya ilişkin beyanları alındı.

Sanık avukatı, Musa Orhan'ın beraatini istedi.

Verilen aranın sonrasında mahkeme heyeti, tutuklama isteğini reddederek, cinsel saldırı suçundan Orhan'a 10 sene hapis cezası verdi. Heyet, Orhan hakkında adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu da duyurdu.

Öte yandan, duruşmada, avukat tarafından İpek Er'in yazdığı mektubun okunması esnasında maktulün anne ve babası fenalık geçirdi.