15 bin nüfuslu sitenin önce doğalgazını sonra sularını kestiler

15 bin nüfuslu sitenin önce doğalgazını sonra sularını kestiler
Esenyurt'ta fatura borcu nedeniyle, 15 bin nüfuslu sitenin suları kesildi. Aynı sitenin daha önce doğalgazının da kesildiği öğrenildi.

İstanbul Esenyurt'ta, 3 bin 860 haneli,15 bin nüfuslu sitenin fatura borcu yüzünden önce doğalgazı sonra suları kesildi. Durumu öğrenen vatandaşlar, tepkilerini tencere ve tava çalarak gösterirken 'yönetim istifa' sloganları attı. Siteye kayyum atanmasını isteyen vatandaşlar, yönetimin toplanan paralardan kendilerine pay çıkardığını iddia etti.

 Hiçbir borcu doğru düzgün ödemiyorlar

Site sakinlerinden Filiz Alageyik, site yönetiminin hiçbir borcu ödemediğini söyleyerek, "Sitemizde aylık 3 buçuk ile 4 buçuk milyon arasında aidat toplanmakta. Bu aidatlar geçmiş borçların yapılandırılmasında kullanılması gerekirken hiçbir ödeme yapılmamış." dedi. Hiçbir borcun doğru düzgün ödenmediğini dile getiren Alageyiğk, "Sitede yaşayan herkes biliyor ki yönetimi kendine aidatlardan pay çıkarıyor." şeklinde konuştu.

"Kayyım atanmasını istiyoruz"

Bir diğer site sakini Ayşe Akyıldız ise, "Biz aidatını ödeyen site sakinleri olarak bunları mı hak ediyoruz. Biz buraya bir an evvel kayyım atanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.