İnsansı robot Ameca gerçekçiliği ile korkuttu

İnsansı robot Ameca gerçekçiliği ile korkuttu
Engineered Arts'ın yeni robotu Ameca görenleri şaşkına uğrattı. Youtube'da kısa bir videoyla tanıtılan Ameca, insansı hareketleri ve mimikleriyle dikkat çekti.

Dünyadaki insansı robotların nüfusu artmaya devam ediyor. Herkes Boston Dynamics'in Atlas robotunu gördü. Ancak bildiğimiz kadarıyla hiçbir robot Engineered Arts'ın yeni robotu Ameca'dan daha gerçekçi görünmüyor.

İngiltere'nin önde gelen insansı eğlence robotları tasarımcısı ve üreticisi” olan Engineered Arts, kısa süre önce Ameca'yı internetle tanıştırdı.

OLDUKÇA GERÇEKÇİ

Şirket Ameca ile ilgili paylaştığı video izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Yüzünde ve ellerinde bulunanlar dışında pek fazla suni deri ve kas yapısına sahip olmayan insansı robot, şaşırtıcı derecede gerçekçi. Robotun hareketleri son derece akıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda yüzü de tamamen doğal görünüyor. Pek çok robotun içine düştüğü esrarengiz vadiyi atlayarak .

Teknolojiye gelince, robotun mekanik uzuvlar ve bağları, aktüatörler ve sensör dizileri kombinasyonu son teknoloji gibi görünüyor. Engineered Arts 2005'ten beri var olmasına rağmen, insansı robotlarını mükemmelleştirmek için 16 yıldır çalıştığı anlamına geliyor. Bu arada, şirketin ilk robotu sahne için mekanik bir “Thespian” robotuydu.

BİR SOHBET ROBOTU

Bununla birlikte, mecazi kafasında Ameca biraz eksik kalıyor. Engineered Arts, Ameca'nın “Pure AI” (diğer adıyla Yapay Genel Zeka) gibi bir şey kullanmadığını açıkça ortaya koyuyor. Ve konuşma ile ilgili olarak, Ameca esasen metal bir kasanın bir heckinde bir sohbet robotudur. Engineered Arts, kullanıcıların uzaktan "robot aracılığıyla kolayca konuşabileceğini" söylese de.