İngiliz Turistten çağrı: "Dolar, Euro veya Uk Stirling'iniz varsa Türkiye'de 'harcayın'!"

İngiliz Turistten çağrı: "Dolar, Euro veya Uk Stirling'iniz varsa Türkiye'de 'harcayın'!"
Türk Lirası’ndaki değer kaybını sosyal medyada çektiği videoda anlatan Mick adındaki İngiliz turist, "Dolar, Euro veya Uk Stirling'iniz varsa Türkiye'de 'harcayın'!" ifadelerini kullandı.

Türk Lirası, bu yıl Amerikan Doları karşısında yüzde 30'dan fazla değer kaybetti. Türk Lirası’ndaki değer kaybını sosyal medyada çektiği videoda anlatan Mick adındaki İngiliz turist, " Dolar, Euro veya Uk Stirling'iniz varsa Türkiye'de 'harcayın'!" ifadelerini kullandı.

Herkesi Türkiye'de tatil yapmaya davet eden İngiliz turist, "Türk Lirasının son zamanlardaki devalüasyonu birçok Türk insanının cebine girdi, ancak birçok şeyin yabancılar için ucuzlaşmasıyla, Türk insanına ve ekonomisine yardımcı olacak bu güzel ülkeye daha fazla turist gelmesini umuyoruz!" şeklinde konuştu. İngiliz turiste Mick, Türkiye'de çektiği tatil beldelerini 'Mick and Trudie' isimli youtube kanalında yayınlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi kararından sonra döviz kurlarını yükselişe geçti. Türk Lirası, Euro ve ABD Doları karşısında tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistlere göre, Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı, önümüzdeki aylarda da devam edecek.