Anayasa hukukçusu Kaboğlu: Anayasada 'af istemek ve af talebini kabul' kavramları yok

Anayasa hukukçusu Kaboğlu: Anayasada 'af istemek ve af talebini kabul' kavramları yok
Anayasa hukukçusu ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu "Anayasa’nın 104 ve 106'ncı maddelerinde 'af istemek ve af talebi kabul' kavramları olmadığı halde bunların Resmî Gazete’de kullanılması bile, Anayasa ve hukuk dışı keyfi yönetimin tescili" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevinden istifası, Resmî Gazete'de, "Görevinden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nureddin Nebati atanmıştır" denilerek duyurulmuştu. Bunun üzerine Anayasa hukukçusu ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu  "Anayasa’nın 104 ve 106'ncı maddelerinde 'af istemek ve af talebi kabul' kavramları olmadığı halde bunların Resmî Gazete’de kullanılması bile, Anayasa ve hukuk dışı keyfi yönetimin tescili" ifadelerini kullandı.

"Görevinden affını istemek ve af talebinin kabulü" sözlerini sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla eleştiren Kabaoğlu, bu söylemin Resmi Gazetede kullanılmasını Anayasa ve hukuk dışı keyfi yönetimin tescili olarak yorumladı.