Sağlık-Sen'den zam yorumu: Bakanlık derhal bu yanlıştan dönmeli

Sağlık-Sen'den zam yorumu: Bakanlık derhal bu yanlıştan dönmeli
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2 bin 500 ve 5 bin liralık zammı yerinde buluyoruz ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır." dedi.

Doktorlara maaş artışlarına ilişkin düzenleme Meclis'te siyasi partilerin ortak önergesi ile kabul edilmesi üzerine pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanmasına karar verildi.  Sağlık-Sen Türkiye Buluşması öncesinde basın açıklaması yapan Genel Başkan Durmuş, Sağlık Bakanlığı'na bu yanlıştan döün çağrısında bulundu. Durmuş, “Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2 bin 500 ve 5 bin liralık zammı yerinde buluyoruz ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır. Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Zam 1 milyon sağlık çalışanını kapsamalı” dedi.

Öte yandan, yine doktorların maaş artışlarına ilişkin  Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara da sert bir açıklama ile düzenlemenin tam anlamıyla adaletsizlik olduğunu söyledi.