Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın istifasının ardından yerine, Erdoğan'ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğan Nureddin Nebati, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümün'nde, Yüksek lisansını ise aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Nebati doktora ünvanını da Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında aldı.

Nebati'nin, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyelikleri bulunuyor.

FOTOĞRAF GÜNDEME GELDİ

Nureddin Nebati'nin, geçen yıllarda Türkiye’nin gündemine, Fetullah Gülen’le birlikte çekilen fotoğrafla da gelmişti.

"EKONOMİK KRİZE BAKAN DAYANMIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak, konuya ilişkin sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Ekonomik krize artık bakan ve bürokrat dayanmıyor diyen Öztrak'ın paylaşımın şu şekilde;

"13 ayda 3. Hazine ve Maliye Bakanı atandı. Erdoğan Şahsım Hükümetinin ekonomide yarattığı krize artık bakan ve bürokrat dayanmıyor. Erdoğan bakan ve bürokrat yemeyi bıraksın, sebebi olduğu krizin sorumluluğunu üstlensin. Çünkü “Erdoğan sebep, ekonomik kriz sonuçtur.”