Türkiye'de 'et krizi' yolda!

Türkiye'de 'et krizi' yolda!
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Kesilen hayvanının yerine hayvan konamayacak, et krizi yaşanması ile muhatap olacağız." dedi.

Türkiye, kasım ayını zam yağmuruyla geçirdi. Yurttaşlar her sabaha zam haberleriyle başladılar. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ'da, yem hammaddesinin yüzde 70’inin dövizle ithal edildiğine vurgu yaparak, "2 yıl önce 1 liraya aldığı yem, şimdi 3-4 liraya çıktı bu da kaçınılmaz bir şekilde et fiyatlarına yansıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Kesilen hayvanının yerine hayvan konamayacak

Beyaz et fiyatlarının kırmızı etle yarışır durumda olduğunu söyleyen Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Kurban bayramında 900 bin kadar büyükbaş hayvan, 3 milyon civarında da küçükbaş hayvanı kurban ediyoruz. Bunların toplam et üretimi noktasındaki ifadesi, 300 bin ton civarındadır. Ayda 150 bin ton et tüketildiği noktasına geliyoruz. Kesilen hayvanının yerine hayvan konamayacak, böyle bir sıkıntının içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Çiğ süt fiyatları 4.70 TL olarak açıklandı ama geç kalındı

Türkiye'de her şeye zam geldiğini belirten Yalçındağ, çiğ süt fiyatlarına gelen ve 4.70 TL olarak açıklanan zam hakkında da, "Bir sürü inek kesildi süt para etmediği için. İneği besliyor karşılığında aldığı sütü sattığında, verdiği yemin parasına alamıyor, bu sefer bir tek çare var götürüp mezbahaya kestiriyor. Şimdi süt para etmezse, inek beslenmez. İnek beslenmezse, dana olmaz. Dana olmazsa da et olmaz. Siz de et problemi yaşarsınız." dedi.