Üç çocuk annesinin isyanı: Çocuklarımı evde bırakıp çalışmaya gidiyorum, gitmezsem aç kalacağız

Üç çocuk annesinin isyanı: Çocuklarımı evde bırakıp çalışmaya gidiyorum, gitmezsem aç kalacağız
İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan üç çocuk annesi Tansu Aylanç, "çocuklarımı evde bırakıp çalışmaya gidiyorum, gitmezsem aç kalacağız ya da dileneceğiz". ifadelerini kullandı.

İstanbul Zeytinburnu’nda yaşayan üç çocuk annesi Tansu Aylanç, geçinebilmek için üç çocuğunu evde yalnız bırakıp çalışmaya gidiyor. Eşinin ve kendisinin sigortası olmadığını dile getiren Aylanç, "Zeytinburnu’nda bodrum katında kirada oturan 3 çocuklu bir aileyiz. Çocuklarımın karnını doyurabilmek için onları evde bırakıp çalışıyorum." şeklinde konuştu. Günlük 100 TL'ye çalıştığını dile getiren üç çocuk annesi kadın, eşinin sigortalı bir işte çalışmasının en büyük hayali olduğunu söyledi.

"Aylık 2 bin lira kazanıyorum maalesef yetmiyor"

Çocuklarına bakabilmek için haftada 5 gün, günde 6 saat çalışabildiğini aktaran Aylanç, kazandığı 100 TL'nin yetmediğini söylediğ. Pazar alışverişinde 60-70 liranın üzerinde harcama yapamadığını dile getiren kadın, "Çalışırken aynı zamanda ara ara eve gelip çocuklarıma da bakmam gerekiyor. İki gündür lodostan dolayı çok rüzgar vardı çocuklarım ben evde yokken çok korkmuşlar, işi bırakıp eve gelmek zorunda kaldım.” ifadelerini kullandı.

"3 çocuğum da yerde aynı yer yatağında yatıyorlar"

Çocuklarını okutmak istediğini dile getiren Aylanç, "Çocuklarım derslerine biraz heveslensinler kendilerini kurtarabilsinler diye eksik okul malzemesi bırakmamaya çalışıyorum. Neyin eksik derler ya neyimiz fazla ki.. Bizim her şeyimiz eksik." dedi. 2 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu market kartını kullandığını ifade eden anne, "Biz bodrum katta oturmamıza rağmen 1700 lira kira ödüyoruz. 3 çocuğum da yerde aynı yer yatağında yatıyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaynak: T24