Barbados'ta cumhuriyet ilan edildi, Rihanna ulusal kahraman oldu

Barbados'ta cumhuriyet ilan edildi, Rihanna ulusal kahraman oldu
Karayipler'de bir ülke olan Barbados, gün yapılan törenle İngiliz hakimiyetinden ayrılıp cumhuriyete geçti. Ülkenin ilk devlet başkanı Dame Sandra Mason olurken, dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna da 'Barbados Ulusal Kahramanı' ünvanını aldı.

Genel Vali Dame Sandra Mason, ilk Barbados Devlet Başkanı olarak yemin ederek vazifesine başladı. 2018'den bu yana adanın genel valisi olan 72 yaşındaki kadın lider, geçtiğimiz ay mecliste yapılan oylamayla seçilmiş başkan olmuştu. Kendisini 'Barbados dostu' olarak betimleyen Prens Charles, gerçekleştirdiği konuşmada iki ülke ilişkilerinin anayasal değişime rağmen devam edeceğini kaydetti.

Törenin konukları arasında en dikkat çeken kişi, Barbadoslu ünlü sanatçı Robyn Rihanna Fenty oldu. Dünyanın pek çok ülkesinde insanlar Barbados'u Rihanna'nın vatanı olarak bilirken, törende Rihanna'ya ulusal kahraman nişanı takdim edildi. Barbados’un kadın Başbakanı Mia Mottley, süper starın 'Barbados Ulusal Kahramanı' unvanına layık görüldüğünü duyururken, ünlü şarkısına atıf yaparak "Elmas gibi parlamaya ve çalışmalarınla, eylemlerinle ulusunu onurlandırmaya devam et" sözlerini kullandı.