Galatasaray'ın efsanesi Liverpool'da!

Galatasaray'ın efsanesi  Liverpool'da!
Galatasaray'ın efsane file bekçisi Claudio Taffarel, Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a transfer oldu.

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Galatasaray'ın efsane file bekçisi Claudio Taffarel'in, kaleci antrenörlüğüne getirildiğini duyurdu. 55 yaşındaki tecrübeli ismin İngiltere'de çalışma izni almasının ardından takımın diğer kaleci antrenörleri John Achterberg ve Jack Robinson'a katılacağı aktarılanlar arasında yer aldı. Öte yandan Taffarel, Brezilya Milli Takımı'ndaki görevine de devam edecek.

Jürgen Klopp'tan Taffarel açıklaması

Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp yaptığı açıklamada, "Kalecilikte kendi felsefemizi oluşturmak istiyoruz, bu yüzden tamamen farklı bir bakış açısına sahip olmak istedik. Allison ile görüştük. Teknik ekibe Taffarel'i dahil ederek iyi bir iş yaptık. Dünya futbolunda gerçekten iyi bir kaleci okulu olmak istiyoruz ve bu yüzden çok deneyimli bir kaleci antrenörü getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Claudio Taffarel' Kimdir?

8 Mayıs 1966 tarihinde Brezilya'da dünyaya gelen Taffarel profesyonel olarak ilk formayı Brezilya kulübü olan Internacional takımında giydi. 

1998'de Dünya Kupası'nın ardından Galatasaray'da forma giymeye başlayan Taffarel, sarı-kırmızılı takımda sayısız başarılara imza atmıştır. 2001-03 yılları arasında ise Parma'ya yeniden transfer oldu. Daha sonra 2004-05 sezonunda Galatasaray'da kaleci antrenörü olarak görev almaya başladı. 3 sezon burada görev yapan Taffarel, iki Süper Lig şampiyonluğu ve iki Türkiye Kupası şampiyonluğunun yanı sıra UEFA ve Süper Kupa şampiyonluklarında Galatasaray'ın file bekçiliğini yapmıştı.

Galatasaray'ın 2000 yılında Arsenal ile oynadığı UEFA Kupası finalinde 120 dakika boyunca kalesinde gol görmeyen Taffarel, maçın oyuncusu seçildi.