Heyecanlandıran gelişme! Uçan araba için tarih verildi

Heyecanlandıran gelişme! Uçan araba için tarih verildi
Herkesin hayali olan uçan araba için ilk adımı atan Hyundai Motor Grubu, havalanacağı tarihi vererek duyurdu. Otomobil meraklılarını heyecanlandıran haber medya dünyasını çalkalarken, uçan arabanın özellikleri herkesi mest etti.

Hyundai’nin “Kentsel Hava Hareketliliği- Urban Air Mobility” stratejisinin bir yansıması olan Supernal adlı şirket, grubun gelecekteki mobilite vizyonunu da gözler önüne seriyor. Supernal, elektrikli hava araçları ailesini geliştirerek gelecekteki mobilite endüstrisini de şekillendirmeyi hedeflerken, ilk ticari uçuşunu 2028'de başlatmayı ve 2030'larda da pazarı genişletmeyi planlıyor.

İLK ETAPTA ABD'DE HAVALANACAK

Koreli grubun otomobil üreticisinden “Akıllı Mobilite Çözüm Sağlayıcısı” olmaya yönelik stratejik geçişinden doğan Supernal'in, mobiliteyi yalnızca satışa sunulan bir ürün değil, aynı zamanda insanlığa yararlı bir hizmet haline getirmek çalışmalarına ağırlık vereceği açıklandı. Supernal ayrıca, hava hareketliliğini mevcut toplu taşıma ağlarına entegre ederek intermodal yolcu deneyimini yaşatmayı da hedefliyor.