Yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili yeni açıklama geldi

Yerli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili yeni açıklama geldi
Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un fiyatıyla ilgili CEO Gürcan Karakaş'tan yeni açıklama geldi. Daha önce aracın maliyetinin 40 bin euro civarında olacağını söyleyen Karakaş, aracın kesin fiyatının piyasaya sürüleceği zamanın koşullarına göre belirleneceğini söyledi.

Türkiye’nin merakla beklediği yerli otomobil TOGG, 2022’nin son çeyreğinde yollarda olacak. CEO Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG ile alakalı merak edilenleri aktardı.

Fiyatın rekabetçi olacağını kaydeden Karakaş, geride bıraktığımız günlerde Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda maliyetin 40 bin euro kadar olacağını kaydetmişti. Güncel kura göre bu maliyet 500 bin lirayı aşıyor.

GÜRCAN KARAKAŞ SON DURUMU ANLATTI

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su M. Gürcan Karakaş, projede gelinen son noktayı Yeni Şafak’a anlattı.

Karakaş’ın paylaştığı bazı bilgiler şu şekilde:

"Çözüm ortaklarımız ve ekibimiz 1,5 yıldır fiyat konusunu tartışıyoruz. Bizim fiyatlandırmamız 2022’nin sonu 2023’ü başında içten yanmalı bir C-SUV’un fiyatına göre rekabetçi olacak. Fiyatı o zamanki koşullar belirleyecek. Adetsel olarak baktığımızda ise kamunun bizden 15 yılda 30 bin adet alımına yönelik bir anlaşması var. Bunu ilk etapta bir yığın şeklinde alacaklarını düşünmüyorum. Zaten onlar da istemez. Dolayısıyla ilk üreteceğimiz araçlara herkese ulaşacak."