Osman Öcalan'ın cenazesi Erbil'e gömüldü! (Türkiye'ye getirilecek mi?)

Osman Öcalan'ın cenazesi Erbil'e gömüldü! (Türkiye'ye getirilecek mi?)
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan geçtiğimiz gün öldü. Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılma talebinin olup olmadığı bilinmezken, cenaze Erbil'de gömüldü.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Irak’ın Erbil şehrinde koronavirüs sebebiyle tedavi altında olduğu hastanede dün sabah 04.30 sularında öldü.

Öcalan'ın cenazesi Erbil'de gömülürken kardeşi Mehmet Öcalan cenazenin Türkiye'ye getirilmesini istedi.

Gerçekgündem'in haberine göre; PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil'de koronavirüs tedavisi altında olduğu hastanede dün öldü. Öcalan'ın cenazesi Erbil'e gömülürken Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılma isteği olup olmadığı da merak edilir oldu.

CENAZEYE KATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Meseleyle alakalı Adalet Bakanlığı kaynakları "Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü Veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelik"in beşinci maddesi gereği Öcalan'ın cenazeye katılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü Veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelik'in beşinci maddesinde; "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm olanlar hariç, yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarında bulunanlar da dâhil olmak üzere, güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tehlikeli olmayan hükümlülere; ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, Cumhuriyet başsavcısının onayıyla yol süresi hariç iki güne kadar cenazeye katılması amacıyla izin verilebilir." deniliyor. Bu çerçevede Öcalan hem müebbet hapis cezasına çarptırıldığı hem de güvenlik açısından sorunoluşturduğu için cenaze izni alamıyor.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, yakalandığı yıllarda yürürlükte olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, ''vatana ihanet'' suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı. Ancak AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edildi.