Çeyrek altın bin liranın üzerini gördü

Çeyrek altın bin liranın üzerini gördü
Küresel piyasalardaki hareketlilik ve Türk lirasının dolar karşısındaki kaybı sonrası altın da rekor tazeledi. Çeyrek altın 1000 liranın üzerine çıktı.

Altın fiyatlarının dolar karşısında yüksek seyretmesi ve dolar/TL’nin yukarı yönlü hareket etmesi sebebiyle gram altın tarihi rekorunu tazeledi.

600 TL’lik seviyenin üstündeki seyrine devam eden gram altın bu sabah saatlerinde yüzde 1,3’e varan yükselişle 612 TL’lik seviyeyi görerek tarihi rekorunu tazeledi. Çeyrek altının satış fiyatı ise 1000 TL’yi geçti.

Bunun yanı sıra Kapalıçarşı’da sabah saatlerinde çeyrek altın 978 TL alış ve 1000 TL satış fiyatıyla, yarım altın 1928 TL alış ve 1989 TL satış fiyatıyla ve Cumhuriyet altını 3 bin 903 TL alış, 4 bin TL satış fiyatıyla işlem yaptı.

AVRUPA ENFLASYONU BEKLENİYOR

Altın fiyatları global piyasalarda ABD enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesi sebebiyle yukarı yönlü hareket ediyor. Altın yatırımcıları çarşamba günü paylaşılacak Avrupa enflasyon verisine kilitlendi.

Altın fiyatları spot piyasada dünkü seansta beş ayın zirvesine çıkmasının sonrasında bugün yatay seyrederken, etkileri süren enflasyon kaynaklı riskler, güçlü dolar ve yükselen Hazine tahvil getirilerine karşın altının çekiciliğini yükseltti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 yükselişle 1871 dolarda, ABD altın vadeli işlemleri de yüzde 0,1 artışla 1872 dolarda seyretti.