Avusturya'dan aşı kararı! Sokağa çıkamayacaklar

Avusturya'dan aşı kararı! Sokağa çıkamayacaklar
Avusturya hükümeti aşı olmayan vatandaşlarının 15 Kasım'dan itibaren market ve doktor haricinde sokağa çıkamayacağını açıkladı. Karar Avrupa'da şaşkınlıkla karşılandı.

Deutsche Welle’nin aktardığına göre, Avusturya hükümeti, son zamanlarda artan vaka oranları sebebiyle koronavirüs kısıtlamalarını sertleştirme kararı verdi.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, vakaların yüksek olduğu eyaletlerden Salzburg ve Yukarı Avusturya'da aşısızların 15 Kasım'dan sonra yalnızca markete veya doktora gitmek gibi belli nedenlerle evden çıkabileceğini duyurdu.

Schallenberg, söz konusu sınırlandırmayı ülke çapına yaymayı düşündüklerini söyledi. Avusturya Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein ise hükümetin sağlık alanında çalışanlara aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı. Bakan Mückstein, bu uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğini ise söylemedi.

Avusturya'daki vaka oranlarında son haftalarda görülen hızlı yükseliş endişeye neden oldu.

Avusturya'da 12 Kasım'da paylaşılan veriler, son 24 saatte 11 bin 798 yeni vaka tespit edildiğini kaydetti. Bir hafta önce bu sayı 9 bin 388'di. Avusturya'da aşısızlar 8 Kasım'dan bu yana restoran ve otel gibi yerlerin yanı sıra 25'ten fazla kişinin katıldığı etkinliklere giremiyor.