Milli Takım ölüm kalım maçına çıkıyor

Milli Takım ölüm kalım maçına çıkıyor
A Milli Futbol Takımımız, bugün saat 20.00'de Cebelitarık ile çok kritik bir maça çıkacak. Millilerimiz Dünya Kupası şansını devam ettirmek için rakibi karşısında gollü bir galibiyet arayacak.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Türkiye, hayati öneme sahip bir maça çııyor. A Milli Futbol Takımı, dokuzuncu hafta karşılaşmasında Cebelitarık'ı ağırlıyor.

Averaj bakımından çok önemli olan maç Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Karşılaşmada, Ukrayna Futbol Federasyonundan hakem Serhiy Boiko görev yapacak. Boiko'nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Volodymyr Volodin ve Viktor Nyzhnyk üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Viktor Kopiievskyi olacak.

PLAY-OFF ŞANSI SÜRÜYOR

G Grubu'nda Hollanda 19 puanla lider olarak bulunurken, 17 puana sahip Norveç ikinci, Türkiye ise 15 puanla üçüncü basamakta bulunuyor. Grubu lider tamamlayan takım Dünya Kupası'na direkt katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı yakalayacak.

Ay-yıldızlı ekibimiz, Cebelitarık karşılaşmasının ardından Karadağ ile 16 Kasım Salı günü deplasmanda yapacağı maçla grup mücadelesini sonlandıracak. Grup lideri Hollanda yarın deplasmanda Karadağ ile mücadele edecekken, Norveç aynı gün evinde Letonya'yı ağırlayacak. Grubun son hafta karşılaşmasında ise Hollanda ile Norveç, Amsterdam'da oynayacak.

AVERAJ ÇOK ÖNEMLİ

Milli takım, Cebelitarık mücadelesinden farklı galip gelerek averajını da iyi duruma getirmeyi amaçlıyor. Ay-yıldızlı takım, Norveç'in 5 gol averaj gerisinde yer alıyor. Grup karşılaşmalarının tamamlanmasının sonrasında puan eşitliği halinde, genel averaja bakılacak.

TÜRKİYE – CEBELİTARIK MUHTEMEL 11’LER:

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Caner, Berat, Orkun, Hakan, Kerem, Halil, Burak

Cebelitarık: Banda, Bosio, Wiseman, R. Chipolina, Olivero, J. Chipolina, Walker, Ronan, Torilla, Valarino, Styche

A Milli Takım'da sakatlıkları sebebiyle kadrodan çıkartılan Cengiz Ünder ve Ozan Tufan bu karşılaşmada görev alamayacaklar.