Bahçeli'den şaşırtan çıkış: Asıl görevimiz muhalefet

Bahçeli'den şaşırtan çıkış: Asıl görevimiz muhalefet
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bahçeli, AK Parti ile ittifak yapmış olmalarına rağmen MHP'nin asıl görevinin muhalefet olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında MHP'nin ittifak ortağı olsa bile asıl görevinin muhalefet olduğunu kaydetti.

Demokrasilerde iktidara gelmekten çok muhalefet olmanın önemine dikkat çeken Bahçeli, "Muhalefet etmek, her yapılana kulp takmak, her adımı kundaklamak demek değildir." dedi.

Demokratik sistemlerde muhalefetin iktidardan daha önemli bir mevkii olduğunu belirten Bahçeli, "İktidar her rejimde, her sistemde bulunmak durumundadır, muhalefet ise yalnızca demokrasilerde mevcuttur.

"MHP'NİN GÖREVİ MUHALEFETTİR"

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür.

Muhalefet etmek, her yapılana kulp takmak, her adımı kundaklamak demek değildir.

Demokrasilerde muhalefet görevi, iktidara karşı meşru ve hukuki vasıtalarla, bir program ve ahlaki sınırlar dahilinde yerine getirilir, buna karşılık ülkeye, millete, milli meselelere muhalefet muhbirliktir, müfritliktir, münafıklık alametidir.

Türkiye’de görev yapan 10 ülkenin büyükelçisi tarafından ortaklaşa açıklanan 18 Ekim muhtırasının henüz külleri soğumadan, mahiyeti farklı olsa da, aynı maksada hizmet gayesiyle şimdi de Kılıçdaroğlu karşımıza çıkmıştır" diye konuştu.