İngiltere'den aşı açıklaması: Her yıl yapılacak

İngiltere'den aşı açıklaması: Her yıl yapılacak
Koronavirüs vakaları dünya genelinde artmaya devam ederken İngiltere Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Zahawi koronavirüs aşısının her yıl yapılmasını düşündüklerini açıkladı.

Delta varyantı ile daha bulaşıcı duruma gelen koronavirüs dünyanın her tarafından can almayı sürdürüyor. Son günlerde Avrupa'da yükselişe geçen vaka sayıları ardından İngiltere'den aşıyla alakalı yeni bir açıklama yapıldı.

Bir zamanlar koronavirüs aşısının dağıtım süreçlerinin izlenmesi ve kontrolü vazifesini yapan, şu an Eğitim Bakanı olan Nadhim Zahawi, yeni varyantlarla mücadele etmek amacıyla her sene koronavirüs aşısı yapılmasının düşünüldüğünü açıkladı.

İngiliz The Sun gazetesine açıklamalarda bulunan Zahawi, "Planımız pandemiden endemiye geçip yıllık aşı programı olan ilk büyük ekonomi olmak" dedi.

UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ HAKLI ÇIKTI

İngiltere'den gelen bu haber koronavirüsün geleceği ve aşılar ile alakalı açıklamalarda BionTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi haklı çıkardı.

"Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız" diyen Türeci, koronavirüsün seneler içerisinde nüfusun bazı gruplarının her sene ya da iki senede bir aşılandığı bir virüse dönüşebileceğine dikkat çekmişti.

"Diğer virüs mutasyonlarına karşı yeni nesil aşınız üzerinde mi çalışıyorsunuz?" sorusunun ardından Uğur Şahin ise "Evet, şu anda nispeten küçük bir gönüllü grubunda varyant aşıları test ediyoruz" cevabını vermişti.