ABD'de festivalde izdiham! Çok sayıda ölü var

ABD'de festivalde izdiham! Çok sayıda ölü var
ABD'nin Houston kentinde yapılan Astroworld Festivali'nde yaşanan izdihamda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, Cuma gecesi NRG Park'taki Travis Scott'ın Astroworld Festivali'nde en az sekiz kişinin öldüğünü ve birkaç kişinin de yaralandığını söyledi.

Houston İtfaiye Şefi Samuel Pena, Travis Scott sahnedeyken tahmini 50 bin kişilik kalabalığın sahneye doğru sıkıştığını söyledi. Kalabalık artışı saat 21:15 sıralarında meydana geldi.

Pena, olayda görevli sağlık personelinin hızla harekete geçtiğini söyledi. Olay yerine çok sayıda kolluk kuvveti müdahalede bulundu.

17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık ekipleri en az 17 kişiyi hastaneye kaldırdı. Pena, nakledilenlerden 11'inin kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Etkinliğe katılan sevdiklerinden haber almayan herkesin, Wyndham Houston Hotel'de kurulan yeniden birleşme merkezine gitmesi istendi.

Harris County Yargıcı Lina Hidalgo, “Kalplerimiz kırık” dedi. “İnsanlar bu etkinliklere iyi vakit geçirmek, gevşemek, anılar biriktirmek için gidiyorlar.”

Hidalgo, "Açıkçası, olmak istediğimiz son yer burası - özellikle de topluluk olarak çok şey yaşadıktan sonra," dedi. "Ama burada inanılmaz derecede yetenekli kolluk görevlilerimiz var."

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Pena ve Houston Polis Şefi Troy Finner, birçok sorunun olduğunu ve toplu ölüm olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Yetkililer, Astroworld'ün 2. gününün iptal edildiğini söyledi.