Dünyaca ünlü şirket 'çay içecek personel' arıyor

Dünyaca ünlü şirket 'çay içecek personel' arıyor
İngiltere'nin köklü çay şirketlerinden Tetley, çay tadımı yapacak uzman personel arıyor. Tüm dünyayı gezerek eğitim alacak adaylar için tecrübe şartı ise bulunmuyor.

İngiltere’nin 1837 senesinde Yorkshire kentinde kurulan çay markası Tetley, çay tadım takımına iki yeni uzman alacaklarını açıkladı. Tetley, işe kabul edilecek adayların eğitim amacıyla dünyanın dört bir tarafına farklı çayları tatmaları için gönderileceğini açıkladı.

Tetley paylaştığı açıklamada, lisans programından en az 2:2 derecesi (İngiltere not sistemine göre Türkiye’deki ‘C’ notuna denk geliyor) ile mezun, güçlü analitik becerileri olan, motivasyonu yüksek ve stres altında iyi çalışabilecek her adayın bu yeni kadroya başvurabileceğini söyleyerek, tecrübe aramadıklarını da kaydetti.

“Çay tadımı bir sanattır, aynı ustalaşması seneler alan bir şarap garsonu olmak gibidir” sözlerini paylaşan firma, yeni çay tadım profesyonellerinin 10 bin saatlik eğitimin sonrasında bu ünvanı elde edeceklerini kaydetti. Adayın, günde 300 kadar demlenmiş çay tadabileceğini belirten firma, “Yani, muhteşem yiyecek ve içeceklerin tadına bakmak için bir tutkunuz varsa ve farklı kalitedeki çayların parlaklığı, rengi, tadı hakkında öğrenmeye meraklıysanız, sizden haber bekliyoruz” dedi.