Türkiye 'karanlıkta' kaldı! Kış saatine tepki yağdı

Türkiye 'karanlıkta' kaldı! Kış saatine tepki yağdı
Türkiye 2016 yılından beri kış saatine geçmiyor. Bu durum kış aylarında güneş doğmadan işe veya okula gitmek zorunda kalanların tepkisini çekiyor. Havaların giderek kararması sonrası ise #kışsaati etiketi Twitter'da gündeme oturdu.

Avrupa'da 30 Ekim Cumartesi'yi 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 03.33'te saatler bir saat geri alındı. Kış saati uygulamasına geçen çok sayıda ülkenin tersine Türkiye'de 2016 senesinde alınan Bakanlar Kurulu kararı sebebiyle saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Gün ışığından daha çok faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla alınan karar bu kış ise gene birçok vatandaşın tepkisine sebep oldu. Güneş doğmadan evden çıkmak mecburiyetinde kalan vatandaşların evlerine de gene karanlıkta dönmeleri büyük tepkiye sebep olurken, özellikle çocukların okula gelip gitmesinde önemli problemler yaşaması sebebiyle veliler de zor durumda.

Dünyanın birçok yerinin kış saatine geçmesine karşın Türkiye'de son 5 senedir uygulanan sabit saat uygulaması özellikle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Yorumların yağmur gibi gelmesinin ardından "#kışsaati" etiketi Twitter'da kısa sürede gündem oldu.