Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı mezarı başında anılacak

Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı mezarı başında anılacak
Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı Nevşehir'de mezarı başında anılacak. Peki Susurluk kazası nedir, nasıl ve ne zaman oldu? İşte detaylar

Susurluk kazasının 25. yıl dönümünde, Abdullah Çatlı için memleketi Nevşehir'deki mezarı başında anma programı düzenlenecek. Anma programına Abdullah Çatlı’nın aile yakınlarının haricinde çok sayıda vatandaşın da katılması bekleniyor. Saat 13.00’te Kaldırım mezarlığında yapılacak programda dualar edilip hatme yapılacak.

Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı da sosyla medya sayfasından yaptığı paylaşımda, "Vefatının 25.sene-i devriyesinde Büyük Ülkü Devi Abdullah Çatlı Kabri başında sevenlerince anılacaktır. Tüm Sevenleri Davetlidir." açıklamasında bulundu.

Abdullah Çatlı için geride bıraktığımız sene pandemi salgını sebebiyle anma programı yapılamamış yalnızca mezarı başında dualarla yad edilmişti.

SUSURLUK KAZASI NEDİR?

Susurluk kazası veya Susurluk skandalı, 3 Kasım 1996'da saat 19:25 civarında Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde yaşanan trafik kazası neticesinde, devlet- polis-mafya ilişkilerinin ortaya dökülmesi ile patlak veren skandal. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli skandallarından birisidir.

Kazanın sonrasında kamuoyu, "devlet, siyaset, mafya" üçgeninde kanun dışı ilişkilerin ortaya çıkartılmasını talep etti. "Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" adı verilen sivil toplum eylemleriyle ve basının desteği ile üstü örtülen ilişkilerin ve faaliyetlerin açıklanması istendi.