Cem Yılmaz'dan Kavala ve Demirtaş açıklaması: Böyle olmaz

Cem Yılmaz'dan Kavala ve Demirtaş açıklaması: Böyle olmaz
Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasıyla ilgili konuştu. Yılmaz "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Osman Kavala'nın tutukluluğu ile alakalı geride bıraktığımız günlerde 10 ülkenin büyükelçilerinden çok konuşulan açıklamalar gelmişti. ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri'nin istenmeyen kişi ilan edileceğinin duyurulmasının ardından büyükelçiler geri adım atarak ülkelerin iç işlerine karışma amaçlarının olmadığını söylemiş ve özür dilemişti. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile alakalı ünlü komedyen Cem Yılmaz'dan da bir açıklama geldi. Siyasi meselelere pek değinmeyi sevmeyen Cem Yılmaz, bu konudaki soruyu ise yanıtsız bırakmadı.

Rüstem Batum'un YouTube kanalında HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutuklu olmasını yorumlayan Cem Yılmaz şunları kaydetti: "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Çünkü elimde gerçekten dediğin gibi en yalın hali ile, evinde oturan bir vatandaş olarak, kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz."