Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında umut arayacak! Muhtemel 11 belli oldu

Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında umut arayacak! Muhtemel 11 belli oldu
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, bu akşam turnuvadaki 4. maçında Sporting Lizbon'a konuk olacak. Temsilcimiz için kritik öneme sahip olan karşılaşma öncesi Beşiktaş'ın muhtemel ilk 11'i belli oldu.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nin kader karşılaşmasında bugün Sporting’e konuk olacak. C Grubu’nda oynadığı 3 mücadeleyi de kaybeden Beşiktaş iki hafta önce evinde 4-1 yenildiği güçlü Portekiz takımından rövanşı almayı amaçlıyor. Siyah-beyazlı ekip kritik maçı kazanması durumunda hem UEFA Avrupa Ligi umutlarını son iki maça taşıyacak hem de olumsuz gidişata son verecek.

Kartal, Avrupa’da oynadığı son 6 mücadelede hiç kazanamazken, 5 yenilgi, 1 beraberlik elde etti. Siyah-beyazlı takım en son 2019-20’de Bratislava’yı 2-1 mağlup etmişti. Siyah-beyazlı ekip son 4 sezon Avrupa’daki 16 karşılaşmada yalnızca 2 defa kazanırken, 12 defa yenilgiyle sahadan ayrıldı, 2 defa da berabere kaldı. Sergen Yalçın’la Avrupa’da henüz kazanamayan Beşiktaş oynadığı 5 karşılaşmayı 4 yenilgi, 1 beraberlikle kapattı.

16 MAÇTIR GOL YİYOR

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa sahnesinde son 16 karşılaşmada kalesini gole kapatamadı. 2018-19 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Partizan’ı 3-0 mağlup eden Beşiktaş daha sonra oynadığı 16 maçta 37 gole engel olamadı. Kartal bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 3 karşılaşmada 8 gol yerken, rakip ağları 2 kez havalandırdı.

Kartal, Portekiz takımlarıyla Avrupa’da 17 defa karşılaşırken yalnızca 3 defa galip geldi. Siyah-beyazlı ekip üç zaferini de deplasmanda yaşadı. Bu ülke ekiplerine 8 defa mağlup olan Beşiktaş, 6 maçı da eşitlikle bitirdi. Portekiz takımlarına 21 gol atan takımımız, kalesinde 28 gol gördü.

SON ÇALIŞMA STADYUMDA YAPILDI

Sporting karşılaşması için pazartesi gecesi Lizbon’a gidip kampa giren Beşiktaş son çalışmasını dün akşam Jose Alvalade Stadı’nda gerçekleştirdi. Siyah-beyazlılar, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresindeki antrenmana ısınma koşusu ve pas çalışmalarıyla başladı. Oyuncuların daha sonra çift kale maç yaptıklarını belirtildi.

Teknik patron Sergen Yalçın’ın medyaya kapalı yapılan taktik ağırlıklı çalışmada sahaya çıkaracağı kadroyu denediği bildirildi. Rosier, Vida, Pjanic, Batshuayi ve Nkoudou’nun yokluğunda kadro oluşturmakta güçlük çeken Yalçın’ın, sakatlığı iyileşen Josef’in haricinde Welinton ve Kenan’ı ilk 11’de çıkacağı bildirildi.

MUHTEMEL 11 BELLİ OLDU

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki deplasman karşılaşmalarında son dönemde çok zorlandı. Siyah-beyazlı takım son 10 dış saha karşılaşmasının yalnızca birini kazanabildi. 2018-2019’da Avrupa Ligi’nde Sarpsborg’u Norveç’te 3-2 yenen Kartal, diğer 9 dış saha maçında 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i: Ersin, Necip, Welinton, Montero, Nsakala, Josef, Ghezzal, Alex, Atiba, Kenan, Larin