TÜBİTAK'ta görevli bilim insanı evinde ölü bulundu

TÜBİTAK'ta görevli bilim insanı evinde ölü bulundu
TÜBİTAK'ta Malzeme Enstitüsü KBRN Sensör Teknolojileri Proje Grubu'nda Başuzman Araştırmacı olarak görev yapan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulundu.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde araştırmacı olarak çalışan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar, evinde ölü olarak bulundu.

AA'nın haberine göre, Malzeme Enstitüsü KBRN Sensör Teknolojileri Proje Grubu'nda Başuzman Araştırmacı olarak vazife yapan Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar'ı, 30 Ekim Cumartesi günü Tuzla Postane Mahallesi'ndeki evinde hareketsiz şekilde bulan yakınları, durumu sağlık ve polis birimlerine haber verdi.

Olay yerine giden ekipler, Erbahar'ın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Olayla alakalı çalışma başlatan polis birimlerinin intihar ihtimali üstünde durduğu belirtildi.

GELECEĞİ PARLAK BİR BİLİM İNSANIYDI

Erbahar, en ileri bilimsel araştırmaları yapan 40 yaş altı genç bilim kadınlarının mükemmelliğini kutlamak ve genç yeteneklerin bilimsel çalışmalarını devam ettirmesine destek olmak için oluşturulan L'Oréal-UNESCO Bilim Kadınları İçin" Program Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı.

Doç. Dr. Erbahar, zehirli gazlara karşı yüksek algılama hassasiyetine sahip, üstün performanslı, seri üretime uygun, ekonomik, düşük güç tüketimiyle çalışan, kompakt kimyasal sensörler geliştirilmeyi hedefleyen çalışmalar yapıyordu.