Asgari ücret zammıyla ilgili ilk rakam! Büyük oranda artacak

Asgari ücret zammıyla ilgili ilk rakam! Büyük oranda artacak
Ankara kulislerinde hükümetin asgari ücret ve emeklilerin maaşlarına büyük oranda zam yapacağı iddia ediliyor. Seçim havasının da hissedildiği kulislerde asgari ücretin 3 bin 500 liraya çıkacağı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının ardından toplumun farklı kesimlerinde yaşanan problemlerin giderilmesi amacıyla gerekli adımları atacaklarını söylemişti. Bu hususlar kabine ve AK Parti MYK toplantıları da başta gelmek üzere son günlerde farklı platformlarda gündeme alındı. Emekli maaşları ve asgari ücrette beklenenin üzerinde zamdan sosyal yardımların artırılmasına, 3600 gösterge ve emeklilik için yaş bekleyenlerden çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesine dek son derece önemli uygulamalar gündemde.

AK Partili vekiller geçen yaz ayları süresince seçim çevrelerinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Şikayet ve istekler rapor haline getirilerek parti genel merkezine verildi. Yapılan çalışmaların sonucunun belirlenmesinde bu öncelikli beklentiler de dikkate alındı.

Dar gelirliyi rahatlatmak amacıyla atılması düşünülen, üzerinde çalışılan konular şu şekilde:

EYT'LİLER İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayısını bitirip emekli olmak için yaşı bekleyenleri mutlu edecek bir çalışma içerisinde. Bu hususta ne yapılabileceğine, maliyetlere bakılacak. Hazırlanan teklif Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Son kararı Erdoğan verecek.

Emeklilerin yaşam şartlarının düzeltilmesi için de iki mesele üstünde duruluyor. İlk olarak olarak maaşlarına rutinin dışında bir zam yapılması düşünülüyor. Bu şekilde geniş bir kitlenin alım gücü ile alakalı ciddi bir rahatlama sağlanmış olacak. Gündemde olan bir başka konu ise 2 bin liranın altında (bu rakam daha aşağı çekilebilir) emekli maaşı alanlara seyyanen zam yapılarak bunların yukarı çekilmesi. Eğer bu hususta karar verilirse 2 bin TL'nin altında emekli maaşı olmayacak.

Yıl başının yaklaşması ile asgari ücret hususunda da hesaplamalar yapılıyor. Bu sene de enflasyonun üzerine çıkılarak yüzde 30'lar civarında zam yapılabileceği iddia ediliyor. Böylece asgari ücret 3 bin 500 lira seviyesine yükselmiş olacak.